Rafting


Szelidítsd meg a természet vad folyóját, nézz szembe a kihívással!

Egy nem mindennapi kalandra csábít, az Alpok gyöngyszeme a kristálytiszta Salza folyó ahol közelebbről is megismerkedhet a vadvizek sportjával. A rafting, vagyis vadvízi evezés az extrém sportok táborát erősíti, hihetetlen izgalmakat és váratlan fordulatokat rejt magában. Furcsa érzés, de egyszerre fél az ember, olykor retteg, és elképesztő boldog is egyben, hogy részt vehet egy ilyenen. Egyszerűen olyan adrenalin löketet kapunk ha beszállunk a hajóba, amit máshol még nem tapasztaltunk.

A Salza raftingot kezdőknek, haladóknak, családoknak egyszóval MINDENKINEK szívből tudjuk ajánlani. Minden vízállásnál találunk rajta evezhető, izgalmas szakaszt, és a zúgók utáni nyugodtabb szakaszokon megcsodálható a Salza völgyének hamisítatlan, vadregényes alpesi tája. A vadvízi evezésre legalkalmasabb időszak – legyen szó bármelyik vadvízi folyóról – a május október közötti időszak. Májusban és ősszel a vízállás megnő, tehát aki elég bátor és nem fél a hidegtől sem, annak ez az időpont ajánlott a leginkább. A hegyi folyók körülbelül 7-10 fok között mozognak. Azonban aki inkább a meleget szereti illetve a biztonságosabb vizet, annak tökéletes a nyári három hónap.

Raftingra kétféleképpen kerülhet sor: vagy szlalom hajóban evezünk egyedül, vagy pedig két-, hat-, nyolc- vagy tizenkettes gumicsónakban. A kezdőknek először mindenképp a gumicsónak ajánlott, hogy egyáltalán szokják a vizet, az evezést és egyáltalán az egész helyzetet. Elképesztő energiákat szabadít fel egy ilyen evezés. Brutálisan gyorsan történnek az események, ha beindul a folyó és jönnek a zúgók. Nincs sok idő gondolkodni, gyorsan kell mérlegelni a helyzetet. A folyó egyik szakaszán van lehetőségünk leugrani egy 4-5 méter magas szikláról. Nagy bátorság kell leugrani és becsapódni a jéghideg vízbe. Arra viszont figyeljünk, hogyha leugrottunk gyorsan ki kell úszni a partra, mert nagyon gyors a sodrás.

Ez az élmény egy egyedi program mivel összekovácsolja az egy hajóban evezőket, így mondhatni felér egy extrém terápiával. Ezáltal nem csupán egy új élménnyel gazdagodhatnak, de varázslatos helyeket is megismerhetnek.

Ha megszereted a raftingot, akkor egy soha véget nem érő szerelem kezdődik. Semmi nem tudja visszaadni azt az érzést, ami rafting közben átjárja az embert. Nem lehet elmagyarázni, ezt át kell élni!

Copyright © 2018 - AlpenKlub
Az oldalt készítette: Pathy László - www.pcdj.hu
Az oldal karbantartója:
Minden jog fenntartva!